Marka

Franczyza Fabryki Pizzy to pomysł na biznes w stylu Włoskim. Z klimatem, radością życia, i obłędnie przyjemnym jedzeniem. Fabryka Pizzy to restauracja oferująca dania kuchni włoskiej: pizzę, makarony, gnocchi, sałatki czy desery. Stylowe, lecz niezobowiązujące wnętrza i profesjonalna obsługa to standardy, które cechują nasze lokale. Jednak najważniejsze jest dla nas pyszne jedzenie stworzone z najwyższej jakości produktów. Franczyza Fabryka Pizzy to pomysł na własny biznes ze smakiem.

Wnętrze restauracji franczyzowej Fabryka Pizzy

Oferta

Od początku założyciele i pracownicy firmy stawiają sobie za cel stworzenie miejsca, do którego klienci chętnie będą wracać. Na nasze menu składają się oparte na włoskiej kuchni, ciągle doskonalone receptury. W ofercie oprócz firmowej pizzy znajduje się szeroka gama makaronów, przystawek czy deserów. Nasze risotto, gnocchi oraz Bombery są rozpoznawalne już nie tylko w Krakowie. Wpisując się w trend „fit” wprowadziliśmy do naszej karty razowe makarony oraz pizze.

 

Wypełnij formularz i dowiedz się czy franczyza Fabryki Pizzy to twój pomysł na biznes. Nasz zespół szybko i sprawnie przeprowadzi cię przez proces, który masz szansę zakończyć się otwarciem własnej restauracji.

Wnętrze restauracji franczyzowej Fabryka Pizzy

Pierwszy lokal powstał w 2000 roku przy obecnym Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie, kolejne na krakowskim Kazimierzu i w samym centrum tuż przy Rynku Głównym.

Chęć dalszego rozwoju, zdobyte doświadczenie i mocna pozycja na rynku skłoniła nas do podzielenia się naszą marką, dlatego na zasadach franczyzy otworzyliśmy lokale w Warszawie, Gdańsku, Gdyni, Piastowie, Skierniewicach i Zgierzu. Dzisiaj marka Fabryka Pizzy jest rozwijana przez franczyzę w Sfinks Polska S.A.

WYMAGANIA LOKALOWE
min. 150 m²
parter, duże witryny, ogródek letni
ADAPTACJA LOKALU (150 m²)*
sala – ok. 100 tys. zł
zaplecze – ok. 130 tys. zł
wentylacja – ok. 100 tys. zł
OPŁATA ZA KNOW-HOW
25.000 zł netto
OPŁATA FRANCZYZOWA
2% wartości sprzedaży netto + 2.000 zł netto
*kwota inwestycji uzależniona od stanu technicznego lokalu i jego wielkości. Możliwość obniżenia kwoty inwestycji w przypadku adaptacji istniejącego lokalu gastronomicznego.